Site icon Пресса Украины

Україна до кінця року отримає від Британії більше САУ AS-90

Рустем Умеров та Джон Гілі

Україна до кінця року отримає від Британії більше САУ AS-90

Українські військові отримають додаткові самохідні артилерійські установки AS-90 від Великобританії цього року, повідомляє “Преса України” з посиланням на заяву міністра оборони України Рустема Умерова.

Померов провів зустріч із британським колегою Джоном Гілі, де обговорювалися кроки щодо підтримки ЗСУ. Великобританія вже надає Україні боєприпаси для артилерії, мінометів, ППО та протитанкові міни, що допомагає знищувати ворога.

До кінця року на фронті з’явиться більше артилерійських систем AS-90. Також є добрі новини щодо далекобійної зброї та роботизованих систем, що посилює бойові можливості України.

Також було обговорено фінансування першочергових потреб за рахунок заморожених російських активів та інвестиції в українську оборонну промисловість. Раніше Великобританія вже передала Україні гаубиці AS-90, які можуть вражати цілі на відстані до 30 км з екіпажем із п’яти осіб. До кінця року планується передача ще шести таких систем. Саудівська Аравія пригрозила зниженням цін на нафту до 50 доларів за барель.

Україна отримає шість САУ Panzerhaubitze 2000 протягом наступних 2 місяців.

Exit mobile version