Site icon Пресса Украины

Гаряче всього на Покровському та Курахівському напрямках: звіт Генштабу

Військовий із анти-дроновою рушницею

Гаряче всього на Покровському та Курахівському напрямках: звіт Генштабу

Минулої доби на фронті зафіксовано 134 бойові зіткнення, найзапекліші бої йшли на Покровському та Курахівському напрямках, повідомляє “Преса України” з посиланням на прес-службу Генерального штабу ЗСУ.

Російські війська завдали двох ракетних ударів і 82 авіаударів, використавши 136 керованих авіабомб (КАБ), а також понад 4000 артилерійських обстрілів, включаючи 154 з реактивних систем залпового вогню. Атаки торкнулися Сумської, Харківської, Донецької та Запорізької областей.

На Куп’янському, Лиманському, Торецькому та Курахівському напрямках українські війська відбили десятки штурмових атак. На Покровському напрямку ворог провів 46 спроб прорвати оборону, але вони були відбиті.

На півночі країни росіяни продовжують обстрілювати прикордонні райони Сумської та Чернігівської областей. У відповідь українські сили ведуть операції в Курській області, завдавши 41 авіаудару.

За добу ЗСУ ліквідували 1350 російських військових, знищили 34 артсистеми, 71 безпілотник та 8 танків, а також вразили два мости та дев’ять районів скупчення військ противника. На Покровському напрямку ворог атакував 34 рази, складна ситуація також під Угледаром.

Ситуація на Покровському та Курахівському напрямах залишається напруженою.

Exit mobile version