Site icon Пресса Украины

Що можна робити після щеплення проти кашлюку, дифтерії та правця?

Ілюстративне фото

Що можна робити після щеплення проти кашлюку, дифтерії та правця?

Вакцинація – ефективний спосіб захиститися від інфекцій та підтримувати звичний спосіб життя. Міністерство охорони здоров’я України дало рекомендації для комфортного проходження вакцинації проти кашлюку, дифтерії та правця, повідомляє “Преса України” з посиланням на прес-службу МОЗ.

Після щеплення рекомендується залишитись під наглядом медиків у пункті вакцинації на 30 хвилин, а потім можна повернутися до звичайних справ. Після щеплення можна приймати душ, гуляти чи займатися легкими вправами, такими як йога. Важливо дотримуватись збалансованого харчування, пити достатньо води (приблизно 2,8–3 літри для дорослого вагою 70 кг) та давати організму час на відпочинок.

Слід уникати алкоголю та інтенсивних фізичних навантажень у перші 48 годин. Не тріть місце уколу і не використовуйте мазі або спиртові розчини, щоб уникнути подразнення. Нормальними реакціями є невелике підвищення температури та почервоніння у місці уколу. Якщо температура вище 37,5°C тримається більше трьох днів, зверніться до лікаря. Не пропускайте такі дози, щоб забезпечити повний захист. Ситуація з дифтерією в Україні очікувана, ніхто не робив щеплень.

У Києві зафіксовано ще один випадок дифтерії, сироватки немає.

Exit mobile version