Site icon Пресса Украины

У Румунію вночі залетів невідомий об’єкт: для перехоплення піднімали авіацію

Винищувач

У Румунію вночі залетів невідомий об'єкт: для перехоплення піднімали авіацію

У ніч на 19 жовтня невідома повітряна мета перетнула повітряний простір Румунії, викликавши підйом авіації, повідомляє “Преса України” з посиланням на прес-службу Міністерства оборони Румунії.

Радари зафіксували малу повітряну ціль у районі Чорного моря близько 02:30. Мета рухалася у бік державного кордону, тому в повітря підняли чотири винищувачі: два румунські F-16 і два іспанські F-18.

Радар показав порушення кордону Румунії близько 4:00 в районі Гура-Портіцей, на північ від міста Констанца. Повітряну тривогу рекомендували оголосити у цьому регіоні. Мета пролетіла на 19 кілометрів углиб країни і зникла з радарів на південь від Коджалака близько 04:30. На сполох скасували о 5:10, а Міноборони наказало обстежити район можливого падіння об’єкта.

Цієї ж ночі Росія випустила по Україні 98 дронів та 6 ракет. ППО збила 42 дрони та 4 ракети, проте 46 дронів поки вважають втраченими. На Одещині та ще восьми регіонах, включаючи Київ та Чернігівську область, також зафіксовано наслідки атак. У Сумській області у Шостці зруйновано пожежну частину, пошкоджено навчальні та медичні установи, житлові будинки та автомобілі. Раніше безпілотник РФ впав на Румунію.

Українка ледве не вивезла дітей у Румунію без документів.

Exit mobile version