Site icon Пресса Украины

Українка ледве не вивезла дітей у Румунію без документів

На пункті пропуску «Порубне» прикордонники затримали жінку, яка вирішила перетнути кордону України із дітьми за підробленими документами. Фальшивим був і дозвіл батька на перетин кордону. Мотиви дій жінки виясняє слідство.

Новину передає «Преса України» з посиланням на повідомлення прес-служби ДПС України.

Стало відомо, що нотаріально засвідчена заява, видана Генконсульством України в Мілані, яку подала жінка прикордонникам, – підроблена. Разом із цим документом підроблена і згода батька на вивезення дітей закордон. 

«Наша співвітчизниця, що прямувала з малеч «Порубне», пред’явила на контроль правоохоронцям підроблений дозвіл на вивіз дитини від батька», – розповіли в прикордонній службі.

Українку одразу передали поліції. По факту порушення закону їй оголосили про виявлення ознак правопорушень ч.4 ст. 358 ККУ «Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів». 

Тим часом в ДПСУ нагадують, що вивести дитина за межі держави можна, оформивши ряд документів.

«Якщо ваша дитина виїжджає за кордон без батьків, або у супроводі лише одного з них, то при перетині кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально засвідчений дозвіл батьків або іншого з батьків, який не виїжджає з дитиною. Для оформлення такого документу слід звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, до консульських установ України», – зазначили в службі. 

[articles_related] 

Exit mobile version