Site icon Пресса Украины

В уряді назвали дату першої виплати кешбеку

Ілюстративне фото

В уряді назвали дату першої виплати кешбеку

З 22 по 31 жовтня українці почнуть отримувати виплати за програмою “Національний кешбек” за покупки у вересні, повідомляє “Преса України” з посиланням на прес-службу Мінекономіки.

Загальна сума виплат становитиме 37,2 млн. гривень. Кешбек нарахують тим, хто придбав українські товари та отримав понад 2 гривні повернення за вересень. Таких споживачів виявилося 646 тисяч.

Для отримання коштів необхідно активувати картку для виплат у додатку “Дія”. Якщо картку не активовано, гроші будуть збережені та сплачені у листопаді. На кінець вересня понад 300 тисяч людей ще не активували карти.

Кешбек не оподатковуватиметься, згідно з ухваленим законом. Суму можна витратити на комунальні послуги, транспорт, медичні потреби або перевести на підтримку ЗСУ або придбання військових облігацій.

Кешбек у розмірі 10% нараховується за придбання товарів українських виробників, включених до програми. Максимальна виплата – 3 тисячі гривень на місяць. Проект координує Міністерство економіки України спільно з Мінцифри, Податковою службою та банками. Платіжними партнерами є Mastercard та Visa. Нагадаємо про кінець ери нафти та падіння цін.

Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду України.

Exit mobile version