Site icon Пресса Украины

Глава МЗС Литви про план перемоги Зеленського: цілком реалістичний і виконаємо

Габріелюс Ландсбергіс

Глава МЗС Литви про план перемоги Зеленського: цілком реалістичний і виконаємо

Глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс висловив упевненість у тому, що план перемоги, запропонований Володимиром Зеленським, реалістичний та здійсненний. Він наголосив, що у Литви та Латвії єдина мета – перемога України, оскільки Росія не зупиниться, доки її не зупинять, повідомляє “Преса України” з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ Литви.

Ландсбергіс зазначив, що виконання цього плану залежить лише від рішучості союзників: збільшення поставок зброї, зняття обмежень та надання гарантій безпеки допоможуть запобігти повторному вторгненню Росії. Він додав, що вибір іншого шляху принесе жаль у майбутньому.

План Зеленського складається з п’яти ключових пунктів: запрошення до НАТО, стримування російської агресії, зміцнення оборонної співпраці, економічний розвиток та створення архітектури безпеки після війни. У ньому також наголошується на необхідності ударів по російських об’єктах і закликається Захід збивати ракети і дрони над Україною.

17 жовтня Зеленський представив цей план у Брюсселі, отримавши підтримку більшості європейських лідерів. Водночас США зазначили, що для вступу України до НАТО потрібні реформи. Литва передала Міжнародному суду в Гаазі матеріали щодо злочинів режиму Лукашенка.

Литва позбавила громадянства солдата, який воює на боці Росії.

Exit mobile version