Site icon Пресса Украины

Українці зможуть отримати додаткові гроші на дрова та вугілля

Вантажівка

Українці зможуть отримати додаткові гроші на дрова та вугілля

Кабмін України затвердив порядок надання додаткової підтримки для придбання твердого пічного палива в опалювальний сезон, повідомляє “Преса України” з посиланням на ухвалу від 15 жовтня 2024 р. №1169.

Виплати будуть проводитись до кінця грудня 2024 року. Підтримку отримають пільговики та ті, хто не використовує централізоване опалення, газ чи електроенергію для обігріву. Також на допомогу можуть розраховувати отримувачі житлових субсидій.

Норми забезпечення паливом залежать від типу підтримки: для пільговиків обсяг палива має забезпечити 12 млн. ккал тепла, а для субсидій – 14 млн. ккал. Гранична вартість палива становить 0,0012395 грн за 1 Ккал і індексуватиметься з урахуванням інфляції.

Виплати будуть перераховуватись на банківські рахунки одержувачів протягом 10 робочих днів після підтвердження даних від Пенсійного фонду. У 2024 році інформація та виплати мають бути завершені до 23 грудня. Фінансування йде з державного бюджету та коштів міжнародних партнерів. На субсидії у 2024 році виділено 49,9 млрд грн, що на 32% більше, ніж у 2023 році. Через 50 років Шмигаль бачить Україну без вугілля, нафти та газу.

Міненерговугілля запропонувало нові норми споживання газу без лічильників.

Exit mobile version