Site icon Пресса Украины

У Харкові затримано агента ФСБ, який допомагав росіянам у підготовці нових ударів по регіону

Затримання СБУ

У Харкові затримано агента ФСБ, який допомагав росіянам у підготовці нових ударів по регіону

У Харкові СБУ затримала агента ФСБ, який збирав розвіддані про позиції українських військових та допомагав окупантам готувати удари по регіону, повідомляє “Преса України” з посиланням на прес-службу СБУ.

Затриманим виявився 37-річний мешканець Харкова, якого завербували у Росії, де проживає його дружина. Після початку війни він виїхав до РФ, а у травні 2023 року повернувся за вказівкою співробітника ФСБ Євгена Коняхіна для виконання ворожих завдань. Агент під виглядом робочих поїздок збирав дані про українські полігони та намагався залучати знайомих військових та волонтерів для збору інформації.

СБУ задокументувала його злочинну діяльність та затримала. Йому звинуватили у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Агент перебуває під вартою і йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше на Донеччині затримали оператора дронів, який передавав ворогові позиції ЗСУ, а також запобігли втечі агентки ФСБ, яка допомагала окупантам у наступі на Покровськ. У Харкові пролунали вибухи, у місті є “приліт”.

У Харкові через нічну атаку РФ пошкоджено поліклініку, була пожежа в навчальному закладі.

Exit mobile version