Site icon Пресса Украины

РФ застосовує авіацію по Торецьку, за іншими напрямками продовжуються бої

Військовий в окопі

РФ застосовує авіацію по Торецьку, за іншими напрямками продовжуються бої

Ситуація на фронті залишається складною – з початку доби сталося 96 бойових зіткнень, повідомляє “Преса України” з посиланням на Генштаб ЗСУ.

Найбільш активні бої зафіксовано на Курахівському напрямі. У Сумській області під вогнем артилерії та мінометів постраждали Ободи та Басівка, а авіація РФ атакувала райони Толстодубово, Сваркового та Юнаківки.

На Харківському напрямку ворог намагався штурмувати позиції ЗСУ біля Вовчанська та Стариці, але безуспішно. На Куп’янському напрямку російські сили атакували 18 разів, але українські війська тримають оборону, і частина боїв продовжується.

На Лиманському напрямку відбулося 13 атак, 9 з яких відбито, а 4 продовжуються. У Краматорському районі відбито дві атаки, а в Торецькому районі — усі сім спроб настання ворога. Окупанти намагалися просунутися на Покровському напрямку, але 11 атак було відбито, а три ще тривають. Також ворог скинув керовані бомби на Суху Балку. На Курахівському напрямку відбито 16 атак із 30.

На інших напрямках активність була нижчою. У Курській області продовжується операція, при цьому російська авіація завдала п’яти ударів по своїй території. За даними ЗСУ, з початку війни Росія втратила 671,4 тисячі військових, а за останню добу знищено 1210 російських солдатів, 13 танків, 44 бронемашини та 9 артилерійських систем. Поліція викрила в Торецьку наркопритон.

Російська армія накриває з мінометів житлові будинки у Торецьку.

Exit mobile version