Site icon Пресса Украины

На Закарпатті ТЦК скасував відстрочення понад 200 “студентів-уклоністів”

Шеврон СБУ

На Закарпатті ТЦК скасував відстрочення понад 200 "студентів-уклоністів"

У Закарпатті викрили 225 фейкових “студентів”, яким відмінили відстрочки від мобілізації, повідомляє “Преса України” з посиланням на прес-службу Служби безпеки України.

СБУ та Нацполіція ліквідували три схеми ухилення від мобілізації у Києві, Черкасах та Закарпатті. На Закарпатті затримали ректора та проректора приватного університету, які приймали ухилістів без іспитів, обіцяючи відстрочку через зв’язки із військовими. Після розслідування комісія Ужгородського ТЦК скасувала усі 225 відстрочок.

У Києві заступник директора коледжу з підлеглими оформляли клієнтів “заднім числом” до аспірантури, надаючи їм відстрочку та можливість виїзду за кордон за 8 тисяч доларів.

У Черкасах співробітники військово-лікарської комісії продавали фальшиві висновки щодо непридатності до служби. Вони залучили медсестру для пошуку клієнтів та координації угоди.

Всім фігурантам висунуто звинувачення у зловживанні впливом та перешкоджанні роботі ЗСУ. Їм загрожує до 8 років ув’язнення. Раніше на хабарах упіймали керівника Хмельницької медкомісії Тетяну Крупу, яка за гроші видавала довідки про інвалідність. У неї знайшли мільйони доларів та майно. У Раді дали несподіване пояснення рейдам ТЦК на концертах та у кафе.

На Закарпатті чоловік порізав собі руки під час візиту до ТЦК.

Exit mobile version