Site icon Пресса Украины

Промисловці закликають не допустити зростання тарифів УЗ на вантажні перевезення

Промисловість

Промисловці закликають не допустити зростання тарифів УЗ на вантажні перевезення

Промислові асоціації України звернулися до президента Володимира Зеленського із закликом переглянути тарифну політику “Укрзалізниці”. Вони попереджають, що чергове підвищення тарифів на вантажні перевезення загрожує економіці та обороноздатності країни, повідомляє “Преса України” з посиланням на PolitExpert.

Залізниця забезпечує 82% вантажних перевезень в Україні, але УЗ регулярно підвищує тарифи, перекладаючи свої фінансові проблеми на бізнес. З 2021 року вартість перевезення вугілля та руди зросла на 140%, металу та добрив – на 70%. При цьому компанія за 2023 рік отримала прибуток у 5 млрд грн, але планує збільшити витрати та приховує нові підвищення під виглядом “гармонізації”.

Промисловці попереджають, що високі тарифи роблять українські товари неконкурентоспроможними, погіршуючи стан металургії та хімічної промисловості. Вони пропонують запровадити мораторій на підвищення тарифів до завершення воєнного стану та два роки після війни, щоб підтримати економіку та оборону. Слідом за фінами чартери українцям організують поляки.

Українцям вдруге підвищили ціну на газ – на 810 гривень.

Exit mobile version