Site icon Пресса Украины

Українцям вдруге підвищили ціну на газ – на 810 гривень

Вартість газу продовжує рости. НАК «Нафтогаз» оголосив про чергове підвищення тарифу на блакитне паливо. Відтак українцям доведеться платити по новій розцінці вже з 1 червня цього року.

Новину передає «Преса України» з посиланням на повідомлення прес-служби НАК «Нафтогазу».

Стало відомо, що із 1 червня поточного року в Україні збільшать ціну на газ промисловим споживачам. І це, у порівнянні із квітневими розцінками, – на 8,9% більше. Отож, ціна на блакитне паливо збільшиться на 810 гривень: до 9 952,8 гривень за 1 тисячу кубометрів з ПДВ.

У НАК «Нафтогаз» відзначили, що така ціна актуальна для тих, хто закуповує газ по передоплаті в обсязі більше 50 тисяч кубометрів на місяць, проте лише у тому випадку, коли немає заборгованості. Що ж стосується інших споживачів, то для них вартість збільшиться на 8,5% – 852 гривні – до 10893,6 гривень за 1 тисячу кубометрів з ПДВ.

До слова, перше підвищення ціни на газ було з травня цього року. Вартість блакитного палива стала на 5,5% більша. А з квітня більше платити за газ почали промисловці: на 10%. 

Відзначимо, нещодавно депутати заявили, що підніматимуть плату за газ поступово. Це допоможе зменшити тиск на населення, а також виконати умови МВФ для отримання наступного кредиту. Так, упродовж 1,5 року ціна на блакитне паливе буде підвищена на 16%. 

Нагадаємо, у Полтавської області на Яблунівському газоконденсатному родовищі розпочалося буріння свердловини, аби знайти поклади газу. Китайські експерти здійснять отвір, глибиною в 4940 метрів.

[articles_related]

Exit mobile version