Site icon Пресса Украины

Кличко в Німеччині взяв участь у врученні престижної медіа-премії

Кличко в Німеччині

Кличко в Німеччині взяв участь у врученні престижної медіа-премії

Мер Києва Віталій Кличко разом із мером Лейпцига Буркхардом Юнгом взяв участь у церемонії вручення Премії за свободу та майбутнє ЗМІ. Премію здобула німецька журналістка Сабіна Адлер за висвітлення правди про війну в Україні, повідомляє “Преса України” з посиланням на прес-службу КМДА.

Кличко наголосив, що Росія веде не лише військову, а й інформаційну війну, поширюючи дезінформацію. Він наголосив на важливості журналістів, які ризикують життям, щоб донести правду про те, що відбувається на фронті, і показати, як українці борються за свободу та демократію.

Мер також підкреслив значення свободи преси як основи демократичного суспільства, особливо в умовах війни, коли багато українських журналістів захищають свою країну, а інші продовжують висвітлювати війну та проводити важливі розслідування.

Премію Leipzig Media Prize було засновано на честь мирної революції 1989 року, яка призвела до об’єднання Німеччини. З 2001 року вона вручається журналістам та публіцистам за внесок у розвиток свободи слова.

Кличко також візьме участь у заходах з нагоди 35-річчя мирної революції 1989 року в НДР, де буде присутнім канцлер Німеччини Олаф Шольц. Вже відомо як Кличко допоможе українським захисникам.

Кличко анонсував різні ціни на проїзд для киян і приїжджих.

Exit mobile version