Site icon Пресса Украины

Саудівська Аравія пригрозила зниженням цін на нафту до 50 доларів за барель, – WSJ

Прапор Саудівської Аравії

Саудівська Аравія пригрозила зниженням цін на нафту до 50 доларів за барель, - WSJ

Ціни на нафту можуть впасти до 50 доларів за барель, якщо країни ОПЕК+ не дотримуватимуться домовленостей щодо скорочення виробництва, повідомляє “Преса України” з посиланням на The Wall Street Journal.

Заяву Абдельазіз бін Салмана інші виробники сприйняли як попередження про можливу цінову війну задля збереження частки над ринком. Члени ОПЕК повинні обговорити це питання на онлайн-зустрічі. Нещодавні події, такі як ракетна атака Ірану по Ізраїлю, призвели до короткочасного зростання цін на нафту, але в результаті вони стабілізувалися на рівні трохи нижче 70 доларів за барель.

Захід побоюється, що війна на Близькому Сході може порушити постачання нафти з Перської затоки, що призведе до подальшого зростання цін. Однак геополітична напруженість поки не має значного впливу на ринок, що турбує Саудівську Аравію, оскільки деякі країни ОПЕК+ не дотримуються планів скорочення видобутку. Міністр наголосив, що якщо країни продовжать порушувати квоти, ціни можуть впасти до 50 доларів. Саудівська Аравія визнана п’ятою за величиною бронетанковою державою у світі.

Саудівська Аравія заплатить замість Судану $335 млн для США.

Exit mobile version