Site icon Пресса Украины

Що таке складна запаска та чи варто шукати її для свого авто?

Складна запаска

Що таке складна запаска та чи варто шукати її для свого авто?

Автовиробники колись створили складне запасне колесо як альтернативу до повнорозмірної запаски для економії місця, ваги та коштів, повідомляє “Преса України” з посиланням на PolitExpert.

Перше таке колесо з’явилося на Porsche 924 у 1976 році. У складеному вигляді воно компактне і надується компресором до стандартного розміру при використанні. Основні переваги такого колеса – збереження керованості автомобіля та нормальна робота систем безпеки, таких як ABS та ESP, завдяки його стандартному діаметру.

Однак воно залишається докаткою з обмеженням швидкості (зазвичай до 80 км/год) і вимагає компресора для накачування, що займає 5-7 хвилин. Крім того, такі колеса дорогі і більш уразливі до пошкоджень з часом. Складні колеса використовуються на преміальних моделях, де традиційну запаску складно розмістити, наприклад, на деяких Porsche, Audi та Mercedes. Однак масового поширення вони не отримали, і їхнє майбутнє у масових авто сумнівне. Renault та Stellantis можуть об’єднатися у новий альянс та створити автомобільний Airbus.

У Нікополі РФ атакувала дроном авто, в якому їхала сім’я з дітьми.

Exit mobile version