Site icon Пресса Украины

Renault та Stellantis можуть об’єднатися у новий альянс та створити автомобільний Airbus

Логотипи

Renault та Stellantis можуть об'єднатися у новий альянс та створити автомобільний Airbus

Два найбільші французькі автовиробники, Stellantis і Renault, можуть об’єднатися для успішнішого протистояння китайським конкурентам, повідомляє “Преса України” з посиланням на Carscoops.

Хоча офіційні особи не підтверджують інформацію про можливе злиття, італійські ЗМІ повідомляють, що компанії можуть створити альянс, який стане європейським аналогом Airbus в автомобільній індустрії.

Метою об’єднання може стати створення нового автомобільного альянсу, здатного обійти Volkswagen та зайняти лідируючі позиції в Європі, а також витіснити Toyota з першого місця у світі. Президент Франції Еммануель Макрон підтримує ідею такого стратегічного союзу для зміцнення автопрому.

Проте виконавчі директори Stellantis та Renault, Карлос Таварес та Лука де Мео назвали ці чутки спекуляціями. Французький уряд володіє частками в обох компаніях, і Макрон, за чутками, хоче, щоб Лука де Мео очолив новий союз. Італійські ЗМІ також припускають, що BMW може приєднатися до альянсу, що посилить його позицію в сегменті електромобілів. В Україні досі росте попит на старі іномарки.

Нагадаємо, Туреччина закликала бойкотувати французьку продукцію.

Exit mobile version