Site icon Пресса Украины

У Росії українка отримала термін у колонії за “підготовку теракту в Маріуполі”

російський суд засудив до колонії українку

У Росії українка отримала термін у колонії за "підготовку теракту в Маріуполі"

Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив 26-річну Ірину Навальну на 8 років колонії загального режиму, повідомляє “Преса України” з посиланням на “Медіазону“.

Ірину Навальну звинуватили у “підготовці теракту у Маріуполі”. Суд заявив, що Навальна нібито планувала вибух біля будівлі адміністрації у Маріуполі під час “референдуму” щодо приєднання окупованих територій до Росії.

За версією звинувачення, вона нібито працювала на українські спецслужби та отримала 25 тисяч гривень на покупку велосипеда для транспортування саморобного вибухового пристрою. Адвокат Навальної, Іван Бондаренко, заявив, що оскаржуватиме вирок.

Раніше повідомлялося, що російські ЗМІ писали про затримання Навальної ще у вересні 2022 року, стверджуючи, що вона визнала провину. Однак у суді дівчина розповіла, що її катували після затримання, били та застосовували електрошокер, змушуючи зізнатися у злочині з обіцянкою швидкого обміну з Україною. Глава МЗС Польщі закликав дозволити Україні бити західною зброєю вглиб Росії.

Шольц заявив про зняття обмежень на удари вглиб Росії.

Exit mobile version