Site icon Пресса Украины

США підтвердили удари по об’єктах хуситів у Ємені

Військовий корабель США

США підтвердили удари по об'єктах хуситів у Ємені

4 жовтня Збройні сили США завдали ударів більш ніж за десять військових об’єктів хуситів у підконтрольних їм районах Ємену, повідомляє “Преса України” з посиланням на Twitter Центрального командування Збройних сил США.

Центральне командування США заявило, що ударів було завдано з метою знищення військового потенціалу бойовиків, яких підтримує Іран, та для захисту свободи судноплавства у міжнародних водах.Удари торкнулися 15 цілей, включаючи озброєння та бази хуситів. Операція також спрямована на безпеку торгових та коаліційних судів у регіоні.

Раніше повідомлялося, що удари по Ємену торкнулися столиці Сану та міста Ходейда. Це сталося після ракетних атак хуситів Ізраїлем, які були відбиті системами ППО.

Хусіти є союзниками Ірану, ХАМАС та “Хезболли” і часто атакують комерційні судна в Червоному морі. США та їхні союзники регулярно знищують ракети та безпілотники, які становлять загрозу. Повідомляється, що Росія планує передати хуситам протикорабельні ракети “Яхонт”. У США показали відео перехоплення російських військових літаків у районі Аляски.

США нарощують військово-морську присутність у Аляски на тлі російської активності.

Exit mobile version