Site icon Пресса Украины

США нарощують військово-морську присутність у Аляски на тлі російської активності

Військові США

США нарощують військово-морську присутність у Аляски на тлі російської активності

США посилюють свою військову присутність біля Аляски, розгорнувши есмінець та армію з ракетною системою дальньої дії. Це пов’язано зі зростанням активності Росії та Китаю у регіоні, повідомляє “Преса України” з посиланням на Politico.

За останній місяць есмінець USS Sterett був відправлений до узбережжя Аляски у відповідь на російські військові кораблі. Також війська висадилися на одному з островів, а винищувачі перебувають у стані готовності. Це реакція на російські повітряні операції та спільні навчання Росії та Китаю.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія готова до конфлікту з НАТО в Арктиці, де інтереси перетинаються у восьми країн, включаючи США та Росію.

Загроза від російських військ зростає: нещодавно біля узбережжя Аляски було помічено чотири російські кораблі. Вони залишалися в межах міжнародного права, але їхня активність викликає занепокоєння.

Раніше в липні США та Канада перехопили російські та китайські бомбардувальники біля узбережжя Аляски. Поблизу Аляски винищувачі США перехопили два бомбардувальники РФ.

США відправили до кордонів РФ свою новітні винищувачі.

Exit mobile version