Site icon Пресса Украины

Утримання міста було критично важким, у ЗСУ розповіли подробиці відходу з Вугледару

Військовослужбовці

Утримання міста було критично важким, у ЗСУ розповіли подробиці відходу з Вугледару

Евакуація поранених бійців із Вугледару була складною через тиск ворога з флангів, що ускладнювало логістику. Проте відхід із міста дозволив мінімізувати втрати, повідомляє “Преса України” з посиланням на прес-офіцера 72-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Чорних Запорожців Арсенія Прилепки у коментарі “Радіо Свобода“.

Арсеній Прилепка пояснив, що умови евакуації були важкими, але рішення відступити на новий рубіж було необхідним, щоб зберегти життя бійців та техніку. Подальша оборона Вугледара могла призвести до значних втрат.

Відступ відбувався за наказом, з обстановки на фронті. Прилепка підкреслив, що рішення ухвалюються на командному рівні, де мають повне уявлення про поточну ситуацію, та критикувати дії командування без цієї інформації неправильно.

Вугледар – місто на Донбасі, де протягом двох років точилася оборонна операція. Через перекидання ворогом сил до міста Сили оборони України вийшли, щоб зберегти особовий склад та техніку. У Донецькій області знайшли обгорілий скелет людини.

Волноваха, Маріуполь та інші міста Донбасу залишилися без води.

Exit mobile version