Site icon Пресса Украины

У школах окупованого Маріуполя виготовлятимуть безпілотники для війни

Беспілотник

У школах окупованого Маріуполя виготовлятимуть безпілотники для війни

Російські окупанти продовжують залучати українських дітей до мілітаризації. Наразі школярі в окупованих територіях займатимуться виробництвом дронів для російської армії, повідомляє “Преса України” з посиланням на Центр національного спротиву.

Центр національного спротиву заявляє, що у школі №47 в окупованому Маріуполі відкрили спеціалізований інженерний клас з авіаційним ухилом для проектування та виготовлення безпілотників. Це частина програми російського диктатора Володимира Путіна під назвою “освіта”.

ЦНС наголошує, що подібні дії створюють в української молоді ілюзію, що війна — це звичне явище і реально залучають дітей до воєнних процесів. Раніше повідомлялося, що росіяни використовують дітей в окупації для виробництва зброї. Нещодавно Кремль випустив підручники з безпілотних систем для шкіл на окупованих територіях, які містять інформацію про дрони, їх використання, включаючи військові цілі. Для цього Кремль виділив кошти на закупівлю обладнання для шкіл. Раніше російська армія активно рухалась до Маріуполя.

Знайдено зниклого поблизу Маріуполя українського військового.

Exit mobile version