Site icon Пресса Украины

У Макіївці люди отруїлись «хімічною» питною водою

Чергове отруєння в Україні. В окупованій російськими найманцями Макіївці питна вода відправила на лікарняні ліжка щонайменше 39 людей. Найманці Кремля порадили людям кип’ятити воду.

Новину передає «Преса України». 

Павло Лисянський, представник уповноваженої ВРУ з прав людини на Донбасі розповів про інцидент у Макіївці, Донецька область. За його словами, тут сталося масове отруєння місцевого населення. Мова йде про 39 осіб, серед яких 2 дітей віком до 9 років. Всі вони були госпіталізовані після споживання питної води.

«Частину людей відправили до лікарні у Донецьк, а звідти я не зміг отримати інформацію. Але кількість отруєних зростає кожну годину», – зауважив він.

На своїй сторінці у соцмережі Павло Лисянський зазначив, що інцидент трапився 25 вересня. Так, у всіх постраждалих були однакові симптоми отруєння. Це біль в області живота, блювота, озноб, підвищення температури. У деяких людей спостерігалась виражена інтоксикація і зневоднення.

«Причиною отруєння стала поломка або збій системи дезінфекції води в Макіївці. Про проблеми з системою дезінфекції було відомо комунальному підприємству Вода Донбасу, яке контролює незаконне збройне формування «ДНР». Напередодні вони навіть рекомендували перед вживанням води кип’ятити її 5-7 хвилин. Але це не допомогло», – додав Лисянський.

За словами місцевих жителів, вода має специфічний запах «хімії та ліків». Нагадаємо, у зоні кризової ситуації Донбасу, де орудують російські окупаційніі війська, сталась радіаційна катастрофа. Найманці Кремля затопили «атомну» шахту «Юнком», що неподалік Єнакієво. Це означає, що вода затоплює шахту і розмиває радіаційну породу, заражену в ході ядерних випробувань 1979 року.

[articles_related]

Exit mobile version