Site icon Пресса Украины

Кремль заборонив лікарям з України оглядати здоров’я політв’язнів

До українських політв’язнів, які незаконно утримуються у в’язницях Росії, не пускають українських медиків. Через це досі невідомий стан здоров’я Олега Сенцова та інших активістів. Про це розповіла виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Новину передає «Преса України».

«Я нещодавно була в Женеві, там виступала перед Всесвітньою асамблеєю охорони здоров’я і говорила саме про наших політв’язнів, і що Російська Федерація не дозволяє нам доступ до них, щоб ми могли їм допомагати. І ми не знаємо в якому вони стані», – повідомила Супрун.

Це стало причиною того, що вона публічно закликала «міністрів охорони здоров’я усього світу, які належать до Всесвітньої організації охорони здоров’я, щоб вони вимагали від Росії звільнити наших політв’язнів».

До слова, ув’язнений українець Олег Сенцов оголосив, що буде голодувати доти, доки влада Російської Федерації не відпустять на свободу всіх українських політв’язнів. Відомо, що зараз українець в одиночній камері, де мало сонця і повна антисанітарія. Адвокат Сенцова повідомив, що той сильно схуд і погано виглядає. З його слів, скоро голодування може привести патріота до летального результату.

Нагадаємо, днями в МОЗ України розповіли, що відтепер рецепти на ліки для пацієнтів будуть виписуватися по-новому. Такий лист буде не тільки на папері, а й в електронному варіанті, а ще рецепт зможе виписати не тільки державний лікар, але і лікар-ФОП.

[articles_related]

Exit mobile version