Site icon Пресса Украины

Чи вплине реформа МСЕК на виплату пенсій з інвалідності: відповідь міністра

Оксана Жолнович

Чи вплине реформа МСЕК на виплату пенсій з інвалідності: відповідь міністра

Реформа медико-соціальних експертних комісій не вплине на соціальні виплати, і пенсії по інвалідності продовжуватимуть нараховуватись, заявила міністр соцполітики Оксана Жолнович, повідомляє “Преса України” з посиланням на міністра соціальної політики Оксану Жолнович у Facebook.

Вона підкреслила, що інформація, що поширюється в соцмережах, про скорочення виплат не відповідає дійсності. Усі громадяни, які отримують пенсії з інвалідності на законних підставах, продовжать отримувати їх у повному обсязі. Реформа спрямована на покращення підтримки постраждалих, прискорення процесів допомоги та зниження бюрократії, зробивши систему більш доступною та зрозумілою.

Рішення про ліквідацію МСЕК було ухвалено після корупційних скандалів. Президент Володимир Зеленський підписав указ про реформу, а міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко звільнив керівництво центральної МСЕК та профільного департаменту МОЗ. У майбутньому ці функції виконуватимуть лікарні. Зеленський також висловив невдоволення роботою глав МОЗ та Мінсоцполітики. Військові тепер можуть отримати інвалідність без бюрократії.

Кабмін затвердив бюджет Пенсійного фонду України.

Exit mobile version