Site icon Пресса Украины

Який fpv дрон купити для ЗСУ?

Волонтери і звичайні українці намагаються чим можуть допомогти фронту. Хтось плете маскувальні сітки, хтось купує чи ремонтує автомобілі, хтось збирає гроші на дрони для ЗСУ.

Це важлива і дуже потрібна справа, адже в цій війні 21 століття дрони почали відігравати дуже важливу роль, і ворог наш активно використовує їх також.

Українськи виробники, інженери роблять все можливо, щоб наші моделі FPV дронів мали кращі характеристики, більшу дальність польоту, більшу вантажопідйомність, і більшу стійкість до дії ворожих засобів РЕБ.

Звісно, збирання дронів в гаражі і на кухні не дало бажаних результатів, бо якість кустарної збірки була низька і були випадки, коли з 10 привезених військовим дронів літав заледве один.

Виробництво дронів потребує контролю якості, численних випробувань і  тестових польотів, налагоджених регулярних поставок якісних комплектуючих. І такі компанії, що виробляють FPV дрон з відмінними бойовими характеристиками, в Україні є. Їх продукцію можна переглянути на https://drontech.com.ua/ . Всі представлені моделі дронів багатократно випробувані в бойових умовах, а характристики їх відповідають реальним запитам фронту. Зауважимо, що коли волонтери міркують, який FPV дрон купити для ЗСУ, потрібно знати як саме планує їх використовувати той чи інший підрозділ і які у нього вимоги до безпілотників.

Також українські розробники працюють над створенням додаткового обладнання, що допомагає  FPV дронам літати на більші дистанції, передавати відеокартинку  кращої якості оператору, протистояти дії РЕБ ворога. Це, насамперед, різні види антен для дронів і наземні станції управління для FPV дронів. Крім суттєвого покращення політних характеристик, наземні станції — це, насамперед, безпека оператора, оскільки він має можливість керувати дроном дистанційно, з бліндажа, і ворог не може точно запеленгувати його місцезнаходження, а значить зменшується ймовірність ураження. Також наземна станція управління зберігає наші дрони: ми менше їх втрачаємо внаслідок дії РЕБ росіян.

Навіть така проста маленька антена Хелікс 5,8 гГц, що коштує менше півтори тисячі грн, здатна значно покращити аналогвий відесигнал, і оператор буде бачити більш якісну картинку з дрона на більшій відстані, а значить — краще зможе виконати бойове завдання чи провести розвідку.

Допомагайте ЗСУ, робіть це обізнано, витрачайте кошти з користю і максимальною ефективністю. Слава ЗСУ!

Exit mobile version