Site icon Пресса Украины

МВФ погіршив прогноз зростання економіки України

МВФ

МВФ погіршив прогноз зростання економіки України

Міжнародний валютний фонд понизив прогноз зростання економіки України. 2024 року очікується зростання ВВП на 3,0% замість раніше прогнозованих 3,2%, повідомляє “Преса України” з посиланням на World Economic Outlook.

У 2025 році прогноз скорочено до 2,5% замість 6,5%. Прискорення зростання до 5,3% прогнозується лише у 2026 році. Світова економіка, за оцінкою МВФ, зростатиме на рівні 3,2% у 2024 та 2025 роках, аналогічно показникам 2023 року. У середньостроковій перспективі темпи знизяться до 3,1%, що помітно нижче за допандемічні рівні. Головний економіст МВФ П’єр-Олів’є Гурінша зазначив, що США демонструють стійкість та забезпечать значну частину глобального зростання.

МВФ також попереджає про ризики, пов’язані зі збройними конфліктами, торговельними війнами та жорсткою грошово-кредитною політикою центральних банків. У жовтні МВФ переглянув сценарії для України: базовий сценарій передбачає завершення війни наприкінці 2025 року, а негативний її закінчення в середині 2026 року, що призведе до економічного спаду в 2025 році і можливої ​​стагнації в наступні роки. МВФ знизив комісії для позичальників.

Україна домовилася з МВФ про новий транш за програмою EFF.

Exit mobile version