Site icon Пресса Украины

Зупинення бронювання значно послабить українську економіку

Ілюстративне фото

Зупинення бронювання значно послабить українську економіку

Призупинення процедури бронювання працівників може негативно вплинути на аграрну галузь та економіку України, а також спричинити зростання цін на продовольство через брак персоналу для сезонних робіт, повідомляє “Преса України” з посиланням на PolitExpert.

Він підкреслив, що сезонність у сільському господарстві є критично важливою, і затримки у виконанні робіт можуть зупинити виробництво. Хоча продовольства в Україні буде достатньо, його вартість зросте, а глобальна продовольча безпека опиниться під загрозою.

Козаченко також зазначив, що аграрії вже стикаються із дефіцитом кадрів. Незважаючи на те, що жінки вперше масово працюють на комбайнах та тракторах, багато польових завдань надто важкі для них. Збільшення дефіциту працівників може обрушити провадження.

Уряд припинив процедуру бронювання до 15 листопада для перегляду критично важливих підприємств. Економісти попереджають, що це рішення загрожує роботі багатьох підприємств та економічній стабільності країни. У Мінекономіки назвали чотири потужні фактори зростання цін в Україні.

Будівництво зелених електростанцій покращуватиме стан економіки.

Exit mobile version