Site icon Пресса Украины

Майже 200 бойових зіткнень за добу: Генштаб оновив дані про ситуацію на фронті

Військові на танку

Майже 200 бойових сутичок за добу: Генштаб оновив дані про ситуацію на фронті

Минулої доби на фронті зафіксовано 197 бойових зіткнень між українськими військовими та російськими окупантами, повідомляє “Преса України” з посиланням на прес-службу Генерального штабу ЗСУ.

Ворог активно застосовував ракети, авіацію та артилерію, виконавши 78 авіаударів, випустивши 6 ракет та скинувши 135 керованих авіабомб. Також російські сили здійснили понад 4 тисячі артилерійських обстрілів і використали 1424 дрони-камікадзе.

Найбільш інтенсивні бої та авіаудари припали на Харківський, Донецький та Запорізький напрями, включаючи Харків, Вовчанськ, Сіверськ та Торецьк. На Харківському напрямку чотири атаки в районі Вовчанська було відбито. На Куп’янському напрямку окупанти зазнали поразки у 12 зіткненнях, а на Лиманському – у 20.

Українські війська успішно обороняють позиції на Краматорському, Покровському та Курахівському напрямках, зупинивши 46 та 59 атак відповідно. Ситуація на Волинському та Поліському напрямках стабільна, без ознак настання, але на Курському напрямку продовжуються авіаудари ворога. Вторгнення ЗСУ до Курської області вплинуло на весь театр бойових дій.

На фронті сталося вже 50 бойових зіткнень.

Exit mobile version