Site icon Пресса Украины

Аудит критичних підприємств та бронювання повинні проводитись одночасно

Ілюстративне фото

Аудит критичних підприємств та бронювання повинні проводитись одночасно

Будівельна галузь в Україні вже стикається з гострою нестачею робітників, що загрожує економіці та виконанню оборонних замовлень, повідомляє “Преса України” з посиланням на виступ Костянтина Салія.

Президент Всеукраїнської спілки виробників будматеріалів Костянтин Салій попередив, що припинення бронювання ключових співробітників лише посилить проблему. Він підкреслив, що для виконання оборонних завдань, таких як виробництво зубів дракона, поточної кількості працівників недостатньо.

Салій запропонував відновити механізм бронювання, щоб запобігти економічній та оборонній кризі. Він наголосив, що аудит критично важливих підприємств можна проводити без зупинки бронювання. Рішенням може стати створення цифрового реєстру критичних підприємств, аналогічного системі “Резерв+”, що забезпечить прозорість та передбачуваність для бізнесу.

Салій наголосив на важливості партнерства між державою та бізнесом, запропонувавши автоматизувати процеси та повідомляти підприємства про статус заздалегідь. Європейська бізнес-асоціація (EBA) також закликала уряд відновити бронювання, оскільки його зупинка загрожує закриттям підприємств. Промислові підприємства потребують нового механізму бронювання на тлі мобілізації працівників.

Економічне бронювання у Раді – два варіанти закону на розгляді.

Exit mobile version