Site icon Пресса Украины

Молдова звинуватила росіян у створенні штучних черг на виборчих дільницях

Виборчі дільниці Молдова

Молдова звинуватила росіян у створенні штучних черг на виборчих дільницях

У Росії відкрили дві виборчі дільниці для участі громадян Молдови у президентських виборах та референдумі про європейську інтеграцію, повідомляє “Преса України” з посиланням на News Maker.

Хоча Центральна виборча комісія пропонувала відкрити п’ять дільниць, МЗС Молдови заявило, що це неможливо з погляду логістики. Ділянки розпочали роботу о 07:00 за місцевим часом та функціонують у звичайному режимі. Проте російські ЗМІ та Telegram-канали опублікували відео черг біля дільниць у будівлі посольства Молдови у Москві.

МЗС Молдови припустило, що черги могли бути створені штучно. Відомство попереджало російську владу про можливі спроби організованої доставки виборців до дільниць, що могло поставити під загрозу чесність голосування.

Обидві ділянки оснащені 5000 бюлетенів кожен. 20 жовтня у Молдові проходили президентські вибори та референдум, який може стати ключовим кроком на шляху країни до прискореної інтеграції до ЄС та виходу з-під впливу Росії. Україна та Молдова готують будівництво мосту через Дністер.

Молдова відновлює імпорт російського дизеля після паузи.

Exit mobile version