Site icon Пресса Украины

Україна під час обміну повернула з російського полону 34 бійці “Азова”

Бійці "Азову"

Україна під час обміну повернула з російського полону 34 бійці "Азова"

У ніч на 19 жовтня Україна повернула з російського полону 95 захисників, серед яких 34 бійці полку “Азов”, повідомляє “Преса України” з посиланням на Facebook.

Прокопенко зазначив, що ці воїни 86 днів обороняли Маріуполь, залишили “Азовсталь” за наказом та провели у полоні два з половиною роки. Він наголосив, що їхня стійкість допомогла Україні вистояти на початку війни. Командир також висловив подяку президенту, МВС, СБУ, ГУР та “Асоціації сімей захисників Азовсталі” за зусилля щодо їхнього звільнення.

Прокопенко додав, що обміни за участю азовців стають регулярними, але близько 900 бійців “Азову” все ще залишаються в полоні, і пріоритетом залишається їхнє повернення.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що серед звільнених були представники ЗСУ, Нацгвардії, Тероборони, прикордонники та поліцейські, які боролися за Маріуполь, “Азовсталь”, а також захищали Донецьку, Луганську, Харківську, Київську, Чернігівську та Херсонську області. Українцям платитимуть базову соціальну допомогу, хто може отримати до 4,5 тисячі гривень.

Ка-52 зазнав аварії над Азовським морем.

Exit mobile version