Site icon Пресса Украины

Програму базової військової підготовки планують збільшити

Військові

Програму базової військової підготовки планують збільшити

Програму базової військової підготовки для мобілізованих планують збільшити до півтора місяця. Наразі вона триває не менше місяця, повідомляє “Преса України” з посиланням на Укрінформ.

Основні зміни торкнуться базової та професійної підготовки військовослужбовців, навчання рядового та сержантського складу, а також підготовки інструкторів. Планується змінити підходи до навчання та підвищити відповідальність командирів за підготовку особового складу.

У чотирьох ключових навчальних центрах уже стартував пілотний проект зі збільшенням термінів підготовки до 1,5 місяця, в якому беруть участь близько 500 військовослужбовців. Нова програма включає основи застосування БПЛА, радіоелектронної розвідки та РЕБ, а також тактичні навички, вогневу підготовку та виживання у бойових умовах.

Підготовка проходитиме лише у навчальних центрах, щоб забезпечити необхідну інфраструктуру та спеціалістів. Крім того, з жовтня змінено правила мобілізації: набір проходитиме в обхід військкоматів, а заклик деяких молодих людей до 25 років припинено. США відправили винищувачі на базу на Близькому Сході для підготовки до атаки Ірану.

Партизани виявили у Санкт-Петербурзі центр підготовки африканських найманців.

Exit mobile version