Site icon Пресса Украины

Український корвет “Гетьман Іван Мазепа” вийшов у море на ходові випробування

корвет "Гетьман Іван Мазепа"

Український корвет "Гетьман Іван Мазепа" вийшов у море на ходові випробування

Український корвет “Гетьман Іван Мазепа”, збудований у Туреччині, вийшов на ходові випробування у морі. ВМС України опублікували відео, де показано ключові етапи випробувань, включаючи запуск торпеди та тренування з посадки вертольота на палубу корабля, повідомляє “Преса України” з посиланням на Facebook ВМС.

Цей корвет було замовлено у 2021 році, а його закладка відбулася у вересні того ж року. У жовтні 2022 року судно спустили на воду, і воно стало першим корветом такого класу для Військово-морських сил України.

У березні 2024 року ВМС повідомили, що екіпаж корвету проходить підготовку до експлуатації нового корабля. Також було оголошено, що “Гетьман Іван Мазепа” стане майбутнім флагманом флоту, відіграваючи ключову роль у зміцненні військово-морських можливостей України.

Цей корабель символізує розширення співробітництва між Україною та Туреччиною та важливий для захисту українських морських рубежів. Очікується, що після успішного завершення всіх випробувань він розпочне виконання бойових завдань. У Туреччині будують корвети для України.

На параді ВМФ РФ приховали знищені чи пошкоджені Україною кораблі.

Exit mobile version