Site icon Пресса Украины

Хто в Україні може оформити житлову субсидію: список та важливий момент

Жінка з рослинами

Хто в Україні може оформити житлову субсидію: список та важливий момент

В Україні субсидії на комунальні послуги можуть оформити різні категорії громадян, враховуючи кількість тих, хто фактично проживає, повідомляє “Преса України” з посиланням на Міністерство соціальної політики України.

Субсидія надається, якщо Витрати комуналку перевищують обов’язковий платіж, який розраховується індивідуально з урахуванням доходів сім’ї. Також враховуються майновий стан та норми споживання.

Оформити субсидію можуть як зареєстровані у житлі особи, і орендарі з договором чи внутрішньо переміщені особи (ВПО) без договору, але з підтвердженням проживання. Опікуни можуть оформлювати субсидії для підопічних, а забудовники — на житло, яке ще не здано в експлуатацію, але вже оплачуються комунальні послуги.

Доходи всіх зареєстрованих, включаючи подружжя, враховуються незалежно від їх реєстрації. Члени сім’ї, які перебувають за кордоном понад 60 днів, виключаються із розрахунку. ВПО також мають право на субсидії без договору оренди, але виплати зупиняються за наявності боргів. Вже відомо чи потрібно переоформлювати субсидію після підвищення тарифів.

В Україні можуть запустити “еСубсидію”.

Exit mobile version