Site icon Пресса Украины

Коломойський та Боголюбов ніколи не контролювали JKX Oil & Gas

Працівник з газом

Коломойський та Боголюбов ніколи не контролювали JKX Oil & Gas

Народний депутат Михайло Цимбалюк зробив заяву про неправильну інтерпретацію його слів у ЗМІ щодо британської компанії JKX Oil & Gas. Він наголосив, що Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов ніколи не контролювали цю компанію, повідомляє “Преса України” з посиланням на Facebook нардепа.

Цимбалюк пояснив, що з 2014 до 2022 року Коломойський і Боголюбов володіли лише 27,5% акцій, які зросли до 32,5% у 2022 році. Така частка не дозволяла їм контролювати управлінські рішення, лише отримувати дивіденди. JKX Oil & Gas торгувалася на Лондонській біржі, де акціонери не мають права втручатися у роботу менеджменту.

Він також навів приклад судової справи 2015, коли Високий суд Лондона обмежив право голосу компанії Eclears Group, пов’язаної з Коломойським. Це підтверджує незалежність компанії.

Сьогодні основні активи JKX — це підприємства з видобутку нафти та газу в Україні та Угорщині. Після вторгнення Росії JKX підтримує ЗСУ та відмовилася від контролю над російськими активами, які були націоналізовані РФ. Коломойський заплатить ПриватБанку 1 млн фунтів стерлінгів.

Коломойський закрив в США металургійний завод.

Exit mobile version