Site icon Пресса Украины

Чоловіки, які вступили в Український легіон, зможуть “без проблем” перетинати кордон

Олег Куць

Чоловіки, які вступили в Український легіон, зможуть "без проблем" перетинати кордон

Чоловіки, які приєднаються до Українського легіону в Польщі, матимуть право перетинати кордон та зможуть розраховувати на виплати, повідомляє “Преса України” з посиланням на I.pl.

Дипломат Олег Куць зазначив, що Україна має боротися з дезінформацією, яку поширюють росіяни щодо відправлення українських солдатів на фронт без підготовки та необхідного спорядження. Ці твердження – фейк.

Будь-який бажаючий може звернутися до призовного пункту в Любліні, щоб дізнатися про умови контракту та обговорити питання, не беручи на себе зобов’язань. У легіоні передбачено матеріальну винагороду, право на перетин кордону для відпустки чи ротації. Подати заявку можуть люди віком від 18 років, а не лише від 25, як це передбачено для мобілізації в Україні.

Раніше стало відомо, що у Любліні відкрився набір до Українського легіону. Призовний центр працює щодня. Заступник міністра оборони Польщі повідомив, що документи подали вже 196 українців, хоча кількість охочих виявилася меншою, ніж очікувалося. Низка країн ЄС хоче відкласти введення оновленого контролю на кордоні.

Угорщина пояснила ЄС своє рішення спростити перетин кордону для росіян та білорусів.

Exit mobile version