Site icon Пресса Украины

Україна не продовжуватиме угоду про транзит газу з Росією

прем'єр-міністр України Денис Шмигаль

Україна не продовжуватиме угоду про транзит газу з Росією

Україна не планує продовжувати угоду про транзит газу з Росією після закінчення терміну дії, повідомляє “Преса України” з посиланням на заяву прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля під час спільної прес-конференції з прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо.

Шмигаль наголосив, що стратегічна мета України – накласти санкції на російський газ, позбавивши Росію доходів, які використовуються для фінансування війни.

Він також закликав європейські країни повністю відмовитися від російської нафти та газу, незважаючи на залежність деяких держав, таких як Словаччина, та висловив сподівання на поступову диверсифікацію постачання.

Транзитна угода між “Нафтогазом України” та “Газпромом” була укладена у 2019 році на п’ять років. Незважаючи на війну, Україна продовжувала пропускати російський газ через свою територію до країн Європи. Українська влада вже заявляла, що не має наміру продовжувати цю угоду. Вже відомо чим займається колишній ТОП-менеджер Нафтогазу Олександр Кацуба: приватний видобуток газу, фінансові послуги, волонтерство.

Норвегія стала лідером у постачанні газу до ЄС після російської агресії в Україні.

Exit mobile version