Site icon Пресса Украины

Словаччина за Україну в ЄС, але не НАТО, про що говорили Шмигаль та Фіцо?

Роберт Фіцо і Денис Шмигаль

Словаччина за Україну в ЄС, але не НАТО, про що говорили Шмигаль та Фіцо?

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч зі своїм словацьким колегою Робертом Фіцо, у рамках якої обговорили інфраструктурні проекти, енергетичну безпеку, український мирний план та євроінтеграцію України, повідомляє “Преса України” з посиланням на PolitExpert.

Шмигаль наголосив, що Україна отримує значну підтримку від Словаччини, особливо у постачанні електроенергії, і продовжує працювати над спільними інфраструктурними та економічними проектами. Також обговорювався мирний план Зеленського, розмінування територій та гуманітарна допомога. Крім того, Україна та Словаччина працюють над завершенням низки двосторонніх документів, у тому числі щодо спільного контролю на кордоні.

Шмигаль також заявив, що Україна не продовжуватиме транзитну угоду з РФ і закликав Європу відмовитися від російської нафти та газу. Фіцо підтримав вступ України до ЄС, але висловив стриманість щодо її членства в НАТО, запевнивши, що Словаччина допоможе Україні з аварійним постачанням електроенергії та інтеграцією до енергетичної системи ЄС. Зустріч відбулася на тлі недавніх заяв Фіцо, який обіцяв блокувати вступ України до НАТО та висловив бажання відновити відносини з Росією після закінчення війни. Словаччина підозрює, що напад на Фіцо організовано групою.

Словаччина спростила правила в’їзду для іноземців.

Exit mobile version