Site icon Пресса Украины

Президент Ізраїлю закликав ліванців та іранців повстати проти Ірану

Іцхак Герцог

Президент Ізраїлю закликав ліванців та іранців повстати проти Ірану

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог 6 жовтня закликав народи Лівану та Ірану протистояти антиізраїльській осі, яку очолює Тегеран, повідомляє “Преса України” з посиланням на The Times of Israel.

Іцхак Герцог заявив, що якщо країни об’єднаються і діятимуть рішуче, то можна створити регіональну структуру, подібну до НАТО, для блокування радикалізму. Герцог не уточнив, як Ізраїль відповість на недавню ракетну атаку Ірану, але наголосив, що розглядаються всі можливі варіанти.

Герцог зазначив, що війна проти Ізраїлю ведеться Іраном та його союзниками, називаючи їх “імперією зла”. Він наголосив, що Ізраїль бореться як на півдні, так і на півночі, захищаючи заручників та надаючи надію народам Близького Сходу. Президент також бачить зараз можливість для держав, які бажають кращого майбутнього для регіону, просувати нові ідеї та плани для вирішення конфлікту. Ізраїль, за його словами, дотримується міжнародного права і піклується про своїх сусідів. Адміністрація президента США провели санкціонування передач бомб та винищувачів Ізраїлю.

Президент України пропонує модель договору про безпеку.

Exit mobile version