Site icon Пресса Украины

Байден не вірить, що на Близькому Сході буде тотальна війна

Джо Байден

Байден не вірить, що на Близькому Сході буде тотальна війна

Президент США Джо Байден заявив, що не очікує, що ескалація на Близькому Сході переросте у велику війну, повідомляє “Преса України” з посиланням на Reuters.

Заява Байдена прозвучала на тлі операцій Ізраїлю проти ХАМАС та “Хезболли” у Секторі Газа та Лівані, а також зростання напруженості з Іраном. Байден зазначив, що війні можна запобігти, але буде потрібно більше зусиль для деескалації.

Він висловив упевненість, що США продовжать підтримувати та захищати Ізраїль, проте не повідомив про плани відправлення американських військ. Наприкінці вересня США вже направили додаткові сили на Близький Схід для посилення безпеки Ізраїлю.

Ескалація пов’язана з діями “Хезболли”, яку підтримує Іран, і операціями ізраїльської армії проти ХАМАС. 1 жовтня Ізраїль розпочав операцію на півдні Лівану для ліквідації інфраструктури “Хезболли”, що супроводжувалося авіаударами. Іран відповів ракетною атакою, випустивши близько 180 балістичних ракет із Ізраїлю. Трамп заявив, що на нього робили замах через риторику Байдена і Харріс.

Білий дім відмовився від коментаря Байдена про вибори у Венесуелі.

Exit mobile version