Site icon Пресса Украины

Стало відомо, як Росія обходить європейські санкції

Прапор РФ

Стало відомо, як Росія обходить європейські санкції

Тисячі європейських компаній оминають санкції проти Росії, використовуючи треті країни чи дочірні компанії, повідомляє “Преса України” з посиланням на Kyiv Post.

Це робить обхід санкцій можливим лише за кілька бюрократичних кроків. Санкції треба посилити, щоб уникнути таких порушень. Інформацію про компанії, які порушують санкції, можна знайти, але покарання їм відсутні. Українські та союзні лідери закликають до суворішої системи міжнародних санкцій.

12-й пакет санкцій ЄС, ухвалений минулого року, продемонстрував недоліки, пом’якшивши обмеження на деякі галузі. Наприклад, план припинення імпорту російських сталевих слябів було продовжено до 2028 року, хоча спочатку було встановлено до жовтня 2024 року. Це рішення дозволило компаніям продовжити роботу з російською сировиною.

Це створює нерівні умови для європейських виробників, які використовують російські напівфабрикати, і ставить їх у вигідніше становище. Лобування з боку великих галузей впливає прийняття санкцій, що дозволяє Росії продовжувати заробляти експорті до ЄС. США посилили санкції проти російської металопродукції.

Держдеп США запровадив санкції проти РФ за застосування хімічної зброї в Україні.

Exit mobile version