Site icon Пресса Украины

Росія підкупила понад 130 тисяч громадян Молдови, щоб завадити її вступу до ЄС

Прапори України та ЄС

Росія підкупила понад 130 тисяч громадян Молдови, щоб завадити її вступу до ЄС

У Молдові розкрили масштабну операцію Росії, спрямовану на втручання в референдум щодо вступу до Євросоюзу та президентських виборів, повідомляє “Преса України” з посиланням на Bloomberg.

Росія підкупила понад 130 тисяч громадян для поширення дезінформації та провокацій. У вересні лише з Росії на рахунки громадян Молдови було переведено 15 мільйонів доларів.

Глава поліції Молдови Віорел Чорнуецану повідомив, що Росія намагається корумпувати виборців, а також організувати протести та дестабілізацію у країні. Підкуплені громадяни отримують інструкції через Telegram, як голосувати та поширювати неправдиву інформацію про ЄС.

Антикорупційна прокуратура Молдови попередила, що громадянам, які беруть участь у цій схемі, загрожують штрафи, конфіскація майна чи ув’язнення. Ті, хто розповість про схему та поверне гроші, можуть уникнути покарання.

20 жовтня у Молдові відбудеться референдум з питання європейської інтеграції та президентські вибори, де Росія, за даними США та Британії, намагається вплинути на результати та не допустити перемоги прозахідного кандидата Майї Санду. Україна та Молдова готують будівництво мосту через Дністер.

Нагадаємо, Молдова відновлює імпорт російського дизеля після паузи.

Exit mobile version