Site icon Пресса Украины

Єрмак відкрив третє засідання Міжнародної коаліції щодо повернення українських дітей

Андрій Єрмак

Єрмак відкрив третє засідання Міжнародної коаліції щодо повернення українських дітей

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак відкрив третє засідання Міжнародної коаліції щодо повернення українських дітей. Учасники – представники країн коаліції, української влади та міжнародних організацій. Єрмак наголосив на важливості роботи коаліції в рамках Формули миру щодо звільнення полонених та депортованих, повідомляє “Преса України” з посиланням на прес-службу Офісу президента України.

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубинець наголосив на необхідності міжнародного тиску на Росію для повернення українських дітей. Україна готова повернути всіх дітей, але для цього потрібна міжнародна підтримка.

Серед обговорених проектів: Нідерланди допомагають створити ДНК-базу для ідентифікації дітей, США підтримують дослідження щодо депортації українських дітей, а Латвія організувала табори для реабілітації 600 дітей. Великобританія та інші країни підтримують інформаційні кампанії, а Німеччина сприяє програмам реабілітації.

На засіданні також обговорювали підготовку конференції зі звільнення полонених, яка відбудеться у Канаді у жовтні. За словами Лубінця, Росія незаконно депортувала понад 19 тисяч українських дітей, що спричинило ордер на арешт Володимира Путіна. Єрмак закликав світ відреагувати на підготовку РФ до ударів по ядерних об’єктах України.

Єрмак та Салліван обговорили Формулу миру та Глобальний саміт.

Exit mobile version