Site icon Пресса Украины

У ЗСУ пояснили мету російського вкидання про удар ОДАБ-9000 по Вовчанську

авіабомби ОДАБ-9000

У ЗСУ пояснили мету російського вкидання про удар ОДАБ-9000 по Вовчанську

Сили оборони України спростували інформацію про застосування російськими військами авіабомби ОДАБ-9000 у Вовчанську, назвавши це фейком, повідомляє “Преса України” з посиланням на оперативно-тактичне угруповання “Харків” у Telegram.

За словами представників оперативно-тактичного угрупування “Харків”, такі повідомлення можуть бути частиною інформаційної війни, спрямованої на залякування населення та деморалізацію українських військових.

Як зазначив полковник Віталій Саранцев, для застосування ОДАБ-9000 необхідний стратегічний бомбардувальник, наприклад, Ту-160, але його переміщення не було зафіксовано. Натомість був використаний менш потужний боєприпас, який пропаганда Росії спробувала представити як “ефектний” вибух.

ОДАБ-9000 це потужний неядерний боєприпас, відомий як “тато всіх бомб”, і він рідко використовується. Аналітики вважають малоймовірним його застосування у Вовчанську, оскільки це могло б призвести до втрати літака. Відео, яке нібито підтверджує атаку, швидше за все, показує вибух іншого боєприпасу. ЗСУ уточнили правила мобілізації деяких категорій українців.

Вторгнення ЗСУ до Курської області вплинуло на весь театр бойових дій.

Exit mobile version