Site icon Пресса Украины

Путін узаконив амністію всіх підсудних, які пішли на війну

Володимир Путін

Путін узаконив амністію всіх підсудних, які пішли на війну

Президент Росії Володимир Путін підписав закон, що звільняє від кримінальної відповідальності підсудних, які проходять військову службу. Раніше повідомлялося, що Росія може відправити підсудних на війну до України, повідомляє “Преса України” з посиланням на PolitExpert.

Закон вносить зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів РФ. Він передбачає звільнення від відповідальності обвинувачених, які служать за контрактом або мобілізовані під час судового розгляду. Крім того, це поширюється на засуджених, чиї вироки ще не набули чинності, включаючи тих, хто перебуває на стадії апеляції.

Нещодавно ЗМІ повідомили, що Росія планує відправити на війну близько 20 тисяч підсудних. Це свідчить про зниження потоку ув’язнених, яких вербували для участі у бойових діях.

З початку вторгнення в Україну РФ активно використовує в’язнів. Після смерті Пригожина їх вербує Росгвардія, а також Міноборони РФ, включаючи жінок для служби як снайпери та штурмовики. Глава МЗС Британії назвав РФ мафіозною державою, а Путіна порівняв із рабовласником.

Путін наказав запустити у серійне виробництво літак “Байкал”.

Exit mobile version