Site icon Пресса Украины

Майже 80% українців схвалюють добудову атомних блоків на Хмельницькій АЕС, – “Рейтинг”

Хмельницька АЕС

Майже 80% українців схвалюють добудову атомних блоків на Хмельницькій АЕС, - "Рейтинг"

Близько 80% українців підтримують будівництво нових атомних блоків на Хмельницькій АЕС, як показало дослідження. Цілком схвалюють цю ініціативу 41% респондентів, а 36% схильні підтримувати. Лише 17% виступають проти. Особливо позитивно ставляться до проекту молодь та мешканці східних областей, повідомляє “Преса України” з посиланням на дослідження соціологічної групи “Діяльність енергетичного комплексу України: оцінки та практики споживачів“.

Розвиток атомної енергетики загалом вважають важливим 38% опитаних, ще 40% вважають його необхідним. Проти виступають 12%, а 5% однозначно не бачать цього потреби.

Опитування проводилось з 20 по 23 вересня 2024 року методом телефонних інтерв’ю серед 1000 осіб по всій Україні, крім окупованих територій та областей без мобільного зв’язку.

Будівництво третього енергоблоку Хмельницької АЕС планується завершити за три роки, а четвертого — за півтора року після цього. Очікується, що нові блоки додадуть 2,2 ГВт потужності. Глава МАГАТЕ після візиту на Курську АЕС заявив про “серйозну ситуацію” на станції.

МЗС України закликало світові організації до засудження провокацій РФ на ЗАЕС.

Exit mobile version