Site icon Пресса Украины

ЗС РФ понад півсотні разів обстріляли Харків у вересні

Гасіння пожежі

ЗС РФ понад півсотні разів обстріляли Харків у вересні

У вересні Харків зазнав 53 обстрілів з боку російських окупантів, що стало найбільшою кількістю атак на місто з початку 2023 року. Внаслідок цих атак постраждали 188 мирних жителів, серед яких 19 дітей, повідомляє “Преса України” з посиланням на PolitExpert.

Терехов зазначив, що такі інтенсивні обстріли негативно впливають на роботу комунальних служб, яким доводиться переглядати плани підготовки до опалювального сезону. Натомість вони змушені усувати наслідки руйнувань, спричинених ударами. Пошкоджено комунікації, зруйновано житлові будинки, що ускладнює підготовку до зими. Проте комунальні служби працюють цілодобово, аби встигнути підготувати місто до опалювального сезону.

Харків, що знаходиться близько до кордону з Росією та лінії фронту, постійно зазнає атак. Наприклад, 24 вересня російські війська вдарили авіабомбами по двох багатоповерхівках у Київському та Салтівському районах Харкова. Ці атаки призвели до загибелі трьох людей та поранень десятків мирних жителів. Бійці ГУР показали, як FPV-дронами “розбирають” бліндажі з ЗС РФ.

ЗС РФ вдарили по приватному сектору під Сумами, є загиблі.

Exit mobile version