Site icon Пресса Украины

Новий прем’єр Франції пообіцяв продовжувати допомогу Україні

Мішель Барньє

Новий прем'єр Франції пообіцяв продовжувати допомогу Україні

Новий прем’єр-міністр Франції Мішель Барньє підтвердив, що Франція продовжить підтримувати Україну в боротьбі проти російської агресії, повідомляє “Преса України” з посиланням на “Укрінформ“.

У своєму виступі в Національній асамблеї Мішель Барньє наголосив, що українці вже два з половиною роки борються і жертвують своїм життям заради суверенітету своєї країни та заради цінностей, які поділяє і Франція.

Барньє також зазначив, що Франція докладатиме зусиль для встановлення миру в зонах конфліктів у всьому світі, наголошуючи, що миротворчі ініціативи Франції поважаються і високо цінуються на міжнародній арені.

Нагадаємо, що після довгих обговорень кандидатур, 5 вересня 73-річного Мішеля Барньє було призначено новим прем’єр-міністром Франції. 21 вересня він представив новий уряд, який був сформований через два місяці після виборів. Міністром закордонних справ став Жан-Ноель Барро, який відомий своїми заявами на підтримку України та її суверенітету. Раніше Макрон відкладав призначення нового прем’єра Франції.

Крізь небо Україна отримує 150 безпілотників від Франції.

Exit mobile version