Site icon Пресса Украины

Іран припустився великої помилки і заплатить за це, – Нетаньяху

Біньямін Нетаньяху

Іран припустився великої помилки і заплатить за це, - Нетаньяху

1 жовтня Іран здійснив ракетну атаку на Ізраїль, але вона провалилася завдяки ізраїльській системі ППО. Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що Іран припустився великої помилки і заплатить за це. Він наголосив, що Ізраїль готовий захищатися та мстити ворогам, повідомляє “Преса України” з посиланням на Reuters.

Представник Ізраїлю в ООН також попередив, що Іран незабаром відчує наслідки своїх дій. У той же час The Wall Street Journal повідомляє, що Ізраїль погрожував прямими ударами по іранських ядерних або нафтових об’єктах у відповідь на будь-яку атаку.

Представник Держдепартаменту США Метью Міллер підтвердив, що Америка координуватиме заходи у відповідь з Ізраїлем, назвавши ракетну атаку значною ескалацією. Він пообіцяв, що наслідки для Ірану будуть, але деталі поки що обговорюються. Іран у відповідь попередив, що вдарить по союзниках Ізраїлю, якщо вони втручаться, і пригрозив руйнуванням ізраїльської інфраструктури у разі ударів у відповідь. Президент Ірану зробив цинічну заяву про війну РФ проти України.

Британія в ОБСЄ висловилася про передачу РФ іранській балістики.

Exit mobile version